19. helmikuuta 2019

Työssäoppiminen alkaa!

En oikein tiedä miten olisi järkevintä aloittaa tämä blogi..Varmaankin ensin:
 "Hei, ja tervetuloa mukaan seuraamaan 4 viikon työssäoppimista."
Ensimmäisessä päivityksessä käyn läpi pari ensimmäistä työssäoppi päivää. Valitettavasti kuvia minulla ei vielä mistään ole, mutta eiköhän niitäkin jossain vaiheessa tule (toivottavasti).


14.2.2019 - Torstai
Työssäoppimiseni siis alkoi ystävänpäivänä 14.2 klo.9:00. Työssäoppi paikkanani toimii Alavuden kaupungin vapaa-aika palvelut.
Saavuin siis paikalle vähän ennen klo.9:00, koska olisi ollut noloa olla myöhässä jo ensimmäisenä päivänä. Seisoskelin aluksi yksikseni suurehkossa eteistilassa, johon jätin takkini ja muut tavarat mitä en uskonut tarvitsevani. Ei mennyt kauaakaan kun paikalle ilmestyi tämän työssäoppimis jakson vastaava ohjaajani, Anu. Hän toivotti minut tervetulleeksi ja kertoi vähän mitä ensimmäisenä päivänä tapahtuisi. Kiersimme hetken ja tutustuimme paikkoihin. Pian menimme käymään henkilökunnan taukohuoneessa, jossa tutustuin ensimmäisiin työtovereihin, jotka työskentelevät samassa rakennuksessa. Huonon nimimuistini ja alun pienen jännityksen ansiosta nimet eivät alkuunkaan painautuneet mieleeni, no mutta ei se haittaa...kai.
Vähän yli 9 oli heti ensimmäinen palaveri, johon pääsin kuunteluoppilaaksi mukaan. Palaveri oli virkistystoimen viikkopalaveri, johon kuului edustajat vapaa-aika palveluilta, kirjastolta, nuoriso puolelta, kansalaisopistolta ja liikuntapuolelta. Palaveria johti toiminnan kehitysjohtaja.
Tämän jälkeen edessä oli toinen palaveri. Kyseessä oli kulttuuri toimen parantamis suunnitelma- palaveri..Vaikeasti sanottu. Tähän palaveriin osallistui minun ja vapaa-aika palveluiden vastaavan, Anun, lisäksi myös toimen klehitysjohtaja ja kansalaisopiston rehtori, joka oli ollut edellisessä palaverissa siis mukana myös. Tässä palaverissa sain olla mukana keskustelussa, joka oli kyllä ihan mielenkiintoista. Vaikkakin olin ehkä vähän pihalla asioista, mutta oli mukavaa kun sain vaikuttaa heti alusta sti mukana.
Toisen palaverin päätyttyä sain Anulta oman työkoneen ja itselleni työtilan. Ja ehkä parasta ikinä, mun työtila sijaitsee kansalaisopiston kuvaamataidon luokassa, elin saan katsella jotain muutakin kuin tyhjiä seiniä! Sain myös omat tunnukset ja kaupungin sähköpostin, tuntuu jotenkin niin viralliselta, ihan kuin olisin oikeasti töissä. Kävimme myös asioita läpi ja hämmästyin paikan rentoudesta ja ilmapiiristä, kaikki ottivat minut todella ystävällisesti vastaan. Kävi myös ilmi, että minulle oltiin varta vasten etsitty tapahtumia ja ohjelmia, joissa saisin tämän työssäoppimisen tavoitteet tehtyä! Tämä herätti toisaalta ristiriitaisia tuntemuksia...ihanaa että minut ollaan huomioitu näin, mutta kamalaa kun he ovat joutuneet näkemään vuokseni näin paljon vaivaa.
 Päivän lopuksi pääsin vielä juttelemaan liikuntapalvelupäällikön kanssa kaupungin suunnitteilla olevasta päiväkotilaisten ulkoilutapahtumasta. Sain tehtäväksi miettiä vähän millaisia aktiviteetteja siellä voitaisiin järjestää päiväkotilaisille. Ikähaarukka tapahtumalle siis olisi 1-5 vuotiaat. Maanantaille olisikin sitten jo ensimmäinen kokous koskien asiaa. 


18.2.2019 - Maanantai
"Voi perse mä oon väärässä paikassa!" 
Lähdetääs tuolla ajatuksella liikkeelle. Torstaina puhuimme liikuntapalvelupäällikkö Leenan kanssa maanantaina järjestettävästä kokouksesta koskien päiväkotilaisten ulkoilutapahtumaa. Menin klo.8:00 sovittuun tapaamispaikkaan, olin etsinyt paikan viikonloppuna valmiiksi ja varmistellut tarkkaan paikan muutamaan kertaan. Odotin noin 10min eikä ketään alkanut kuulumaan. Sain sitten viestin Anulta, jossa oli ohjeita mitä tehdä kokouksen jälkeen. Ja ehkä vähän paniikki iski kun luin viestin..SIINÄ MAINITTIIN AIVAN ERI KOKOUSPAIKKA!! Äkkiä siitä sitten puhelin kouraan ja soittelemaan. Onneksi asia selvisi ja pääsin kuin pääsinkin lopulta oikealle kokouspaikalle. Oli vähän noloa, mutta onneksi he ymmärsivät tilanteen.
Kokouksessa käsiteltiin tapahtuma, miten lähdettäisiin toteuttamaan ja kuinka saada tapahtumasta pienillä kiintoisa, ja sopivan haasteellinen ettei aivan liian helppoa tulisi. Keksimme pisteitä ja tehtäviä, mitä voisi lähteä toteuttamaan. Kaikenlaista mukavaa aktiviteettia olisi siis luvassa. Tapahtuma järjestetään näillä näkymin torstaina 14.3 illalla. 
Suunnittelimme aktiviteeteista sellaisia, että lapset pystyisivät osaan tutustumaan jo päiväkodeissa. Oli myös puhetta että kävisin mahdollisesti vetämässä minun vastuulle annettua rastia tapahtuma päivää ennen alkuviikosta päiväkodeissa. Sain siis vastuulleni heitto pisteen, johon minun olisi tarkoitus askarrella heitettäviä häntäpalloja (pussi, jonka sisälle väripapereista pallo). Seuraavan kokouksen asiasta sovimme keskiviikolle 20.2.
Kokouksen jälkeen palasin viralliselle työpisteelleni, johon olin saanut tehtäväksi suunnitella ohjelmaa hiihtolomalla järjestettävälle parin päivän mittaiselle leirille. Keksin aika paljon ohjelmaa, mutta silti en ollut täysin tyytyväinen ja jätin suunnitelman auki, jos vaikka keksisin jotain vielä myöhemmin (update->keksin lisää ohjelmaa vähän joka välissä). Ohjelma suunnittelun ohessa askartelin itselleni tämän blogin, sillä tämä kuuluu työssäoppimisemme arviointiin. En ole ikinä ennen pitänyt blogia, joten saa nähdä kuinka tämä alkaa sujumaan.
Loppu päivästä tarkoituksemme oli käydä nuorisotila Lymyssä kyselemässä ohjelma ehdotuksia nuorilta, joille hiihtoloma leiri oltiin suunnattu, sekä puhumassa ohjaajien kanssa leiristä ja minun mahdollisuudesta mennä mukaan. Suunnitelmat kuitenkin vähän kariutuivat, kun kyseiset ohjaajat eivät olleetkaan paikalla. Nooh, kyllähän tässä vielä kerkeää. :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti